Vešiak do kúpelne z naplaveného dreva

Niekde sme vykukali nápad použiť naplavené drevo. Má zaujímavú šedastú farbu, vysušilo ho slnko a studenej bielej kúpelni dodá trocha zemitého tepla.

Naplavené drevo sme našli pri jednom rybníku, bolo už vyplavené na brehu a letné slnko ho krásne presušilo. Konáre sme zobrali domov a rozhodli sa z nich urobiť rebrinu do kúpelne, aby sme mali kde vešať uteráky.

Vyselektujte  si konáre podľa hrúbky. Tie najhrubšie použite ako nosné tyče, tenké zasa ako priečky. Z náradia budete potrebovať vŕtačku a ploché vrtáky. Dá sa s nimi vyvŕtať diera s veľkým priemerom, aj viac ako 2 cm.

Do nosných konárov si naznačte ceruzkou diery pre jednotlivé priečky a vyvŕtajte ich. Zvyšok práce je už len skladačka. My sme jeden konár vedeli prestrčiť skrz dieru. Ostatné boli hrubšie, tak som ich musel na koncoch trochu zbrúsiť, aby sa dali zastoknúť.

Najspodnejšiu a najvrchnejšiu priečku som zo zadnej strany navyše upevnil samorezným šróbom. Potom už stačilo hotovú rebrinu prebehnúť jemným brúsnym papierom a napustiť prírodným moridlom, akým sa napúšťa napríklad teaková palubovka. Moridlo je vodoodpudivé a ochráni drevo vo vlhkom prostredí kúpelne.

Vešiak do kúpelne

3 thoughts on “Vešiak do kúpelne z naplaveného dreva”

  1. prajem dobrý deň,

    zaujal ma ten kúsok viditeľnej podlahy – beton s kamienkami, možete mi prosím povedať aké zloženie má tá zmes betónu ?
    chcem si tiež niečo také vyskúšať, no nemám žiadne skúsenosti

    ďakujem a zdravím

    gabika

    1. Naspodu je tekutá lepenka na izoláciu, potom do klebra nalepené kamienky a následne vyšpárované hmotou, ktorá znesie hrubé špáry, myslím až do 5cm. Doteraz žiadna puklina. Nie klasická špárovačka, ale je to niečo na kameň.

      Nepamätám si výrobcu tej hmoty, poradili mi to v stavebninách v Nitre.

Leave a Reply

Your email address will not be published.